10u48

Vreemde omleiding door werken aan Mechelsesteenweg in Lier

Automobilisten die van Duffel naar Lier rijden, hebben het al ondervonden. Op het kruispunt van de Hoogveldweg met de Aarschotsesteenweg in Lier wordt alle verkeer omgeleid via de ring. Alle autoverkeer, ook met bestemming Lier-centrum, Aarschot of Kessel moet verplicht rechtsaf draaien en de ring oprijden richting Pallietertunnel.

 Na ongeveer een kilometer kunnen zij dan een keerlus nemen waardoor ze uiteindelijk terug op het kruispunt van de Ring met de Aarschotsesteenweg komen en hun weg kunnen vervolgen. Wat de reden van de omleiding is, is niet voor iedereen duidelijk. Want aan het kruispunt wordt niet gewerkt.

Uit navraag bij de stad blijkt de omleiding een gevolg is van de werken aan de Mechelsesteenweg. Daar worden nog tot midden juli nieuwe, veilige fietspaden aangelegd. Tijdens de werken is er eenrichtingsverkeer van Lier richting Duffel. Als je van Duffel naar Lier rijdt, moet dit via de Waversesteenweg en de Hoogveldweg. Omdat dit altijd al een druk kruispunt is, hebben ze bij de stad geprobeerd om voor een betere doorstroming te zorgen door het verkeer er vrije doorgang te geven naar de Ring.

Maar veel automobilisten zien de lange omleiding duidelijk niet zitten, want veel van hen nemen een sluipweg langs de Benedenlaan, een zijstraat van de Hoogveldweg. Straks meer in RTV Vandaag.