11u06

Voorzitter van Molse kajakclub komt om in Oostenrijk

Er zijn de afgelopen week twee regiogenoten om het leven gekomen bij ongevallen in Oostenrijk. De 71-jarige jarige François Van Kerpel uit Puurs-Sint-Amands overleed in de Stubaier Alpen, een bergketen ten zuidwesten van Innsbruck na een val. En ook de Molse kajak- en kanoclub Mokka is in diepe rouw. Voorzitter Francis Van Gestel uit Dessel (FOTO) kwam om bij een kajakongeluk op de rivier de Ötz.

Cis voor de vrienden was samen met enkele jongere clubleden op wildwatertrip in Oostenrijk. De Ötz staat bekend als het mekka voor de wildwaterkajaksport. Net na de moeilijkste passage kwam Francis in de problemen. Hij ging kopje onder, kon zich nog losmaken van zijn kajak maar geraakte al zwemmend niet meer aan de kant omdat hij het bewustzijn had verloren.

Zijn clubgenoten probeerden Francis nog te redden maar dat lukte niet meer. Zijn lichaam werd door de hulpdiensten enkele kilometers verderop aangetroffen. De man werd nog in allerijl naar het ziekenhuis in Inssbruck gebracht, maar overleed onderweg daar naartoe. 

 

Marc Geysen, van de Molse kajak- en kanoclub Mokka, één van de de beste vrienden van Francis, reageert aangeslagen: "Een ongeluk kan altijd gebeuren. Cis was erg ervaren in de sport en de jongere clubleden die erbij waren ook. Dit is een zware klap voor ons."

Van Gestel, die in Dessel woont, was intussen zo'n 2 jaar voorzitter in Mol: "Niemand is onvervangbaar maar wat Cis voor de club deed, dat zal door 4 of 5 mensen moeten worden overgenomen", vervolgt Geysen. Francis Van Gestel werd 51 jaar. Straks meer in RTV-vandaag.