23u14

Vooruit Herentals pleit voor 'koesterplekje'

Oppositiepartij Vooruit vraagt dat het stadsbestuur budget vrijmaakt om een zogenaamde koesterplek in te richten. "Dat is een plek waar je je verdriet op een laagdrempelige manier kan delen met een lotgenoot. Een plek waar je ziet dat je niet alleen bent met je verdriet", zegt gemeenteraadslid Liese Bergen (Vooruit). Zij ziet het park van Le Paige (foto) als ideale plek daarvoor.

"Ik vind dat we zo’n ruimte als samenleving moeten voorzien", zegt Bergen. "Het is een plaats waar zorgverleners, patiënten of familieleden even in alle rust kunnen stilstaan bij wat ze meegemaakt hebben of wat ze nog steeds moeten doormaken. Het moet een mooie en fijne stilteplek zijn, in openlucht, in onze openbare ruimte, liefst in de natuur of in de buurt van ons ziekenhuis."

Kunstwerk

De partij denkt voor de inrichting aan enkele banken, natuurlijke elementen en een kunstwerk. "Want standbeelden worden vaak gemaakt voor hoge piefen. Wij willen een kunstwerk van en voor iedereen die er behoefte aan heeft. Want ja, ook kunst kan een doekje voor het zeer bieden."

"Deze plek zou goed tot haar recht kunnen komen in het park van Le Paige. Deze plaats wordt weldra opgewaardeerd en door de nabijheid van het ziekenhuis is ze werkelijk ideaal."