18u21

Voorlopig geen gele papier- en kartoncontainers voor Sint-Katelijne-Waver

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver gaat de gele papier- en kartoncontainers voorlopig niet invoeren. Uit een bevraging bleek een meerderheid van de inwoners hier niet voor gewonnen. Ook het kostenplaatje speelde mee in de beslissing.

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver kreeg van afvalverwerker Ivarem de vraag om mee in te stappen in het systeem van gele containers voor de ophaling van papier en karton. Het bestuur organiseerde hierover een bevraging bij haar inwoners. 952 inwoners vulden de bevraging in. 45 procent van hen wilde de container invoeren. 53 procent vond het geen goed idee. Plaatsgebrek en de vrees dat de container te klein zou zijn, waren opmerkingen die vaak terugkwamen.

Te duur

Het gemeentebestuur heeft daarom beslist om de container voorlopig niet in te voeren. “De invoering zou ons zo’n 50.000 euro per jaar kosten. In de huidige tijden van hoge energiekosten en inflatie moeten we elke extra uitgave goed overwegen”, aldus schepen van duurzaamheid Jeroen Baeten. 

De inwoners van Sint-Katelijne-Waver kunnen hun papier en karton dus gewoon in dozen of met een touw errond blijven aanbieden. De ophaling blijft één keer per maand en ook in het recyclagepark kan je je papier en karton kwijt. Ivarem houdt de deur open mocht de gemeente in de toekomst toch nog willen instappen in het systeem van gele containers. 

Foto: Gemeente Sint-Katelijne-Waver