11u50

Vooral in regio Mechelen-Lier meer nieuwe besmettingen (13/9)

Sciensano, het instituut dat de coronapandemie in ons land op de voet opvolgt, heeft de afgelopen dag 20 nieuwe besmettingen vastgesteld in de regio Mechelen-Lier. In de Kempen ging het om 5 positieve testen.

Het ergst getroffen is Duffel met 7 nieuwe besmettingen. In Mechelen kwamen er 6 Covid-19-patiënten bij en in Lier 5. In Bonheiden en Heist-op-den-Berg testte telkens 1 persoon positief op het coronavirus.

In de Kempen viel het aantal nieuwe besmettingen dan weer mee. Daar kwamen er 5 nieuwe gevallen bij. In Mol ging het om 2 personen. En ook in Geel, Herselt en Turnhout kwam er een coronapatiënt bij.

 

Nationale tendens

In het hele land neemt het aantal besmettingen trouwens almaar sneller toe. En ook de ziekenhuisopnames blijven stijgen. Het aantal overlijdens door corona blijft voorlopig nog wel stabiel.

Het virus treft op dit moment dan ook vooral een iets jonger deel van de bevolking. De huidige stijging valt ook samen met de terugkeer van veel toeristen uit het buitenland en de start van het nieuwe schooljaar.

Om te weten hoeveel mensen in jouw gemeente al Covid-19 opliepen, kan je ons kaartje raadplegen:

https://www.rtv.be/covid-19-besmettingen-regio-kempen-mechelen

(Foto: archief)