6u49

Voor 10.000 euro drugs in beslag genomen

De politie heeft bij huiszoekingen in Herenthout, Grobbendonk en Nijlen voor 10.000 euro drugs in beslag genomen. Het ging om cannabis, speed, xtc en GHB. Daarnaast vond de politie ook 5000 euro cash geld en spullen die gelinkt zijn aan drugsverkoop. De bal ging aan het rollen na een banaal ongeval. De bestuurder en inzittende van één van de wagens testte positief op drugs en hadden ook drugs op zak. Daarna ging de politie verder zoeken. De politie arresteerde in totaal vijf verdachten. Eén verdachte zit nu in de cel. Vier andere betrokkenen werden vrijgelaten, al dan niet onder voorwaarden.

Verkeersongeval op zaterdag 21 januari

De huiszoekingen kwamen tot stand nadat een interventieploeg na een ongeval een bestuurder en een inzittende betrapte met drugs op zak. De recherche voerde dan ook een huiszoeking uit bij de dealer van de drugs. De politiemedewerkers troffen daar een grote hoeveelheid drugs en attributen aan. Verder onderzoek leidde de politie dan nog eens tot bij twee dealers en hun partners. 

De drie dealers verschenen dinsdag voor de raadkamer. Eén van hen werd verder aangehouden, één onder elektronisch toezicht geplaatst en een derde vrijgelaten onder voorwaarden. Eén partner is vrij onder voorwaarden en de andere vrouwelijke partner werd vrijgelaten. De twee personen die betrokken waren bij het ongeval mochten beschikken.  

Grote hoeveelheden drugs, geld en attributen

In totaal onderschepte politie Neteland in dit onderzoek 527 gram cannabis, 597 gram speed, 30 xtc-pillen, een hoeveelheid GHB, een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal, verschillende weegschalen en 5120 euro cash geld. De drugs met in totaal een minimum straatwaarde van 10.000 euro werd in beslag genomen en wordt later vernietigd. Ook de attributen die dienen om te dealen en het cash geld werden in beslag genomen

Foto's: vondsten bij dealer in Nijlen - pz Neteland