2u03

Vijftigtal actievoerders tegen beslissing om bomen Begijnendreef te kappen

De gemeenteraad van Herentals wil de bomen van de Begijnendreef kappen, omdat er een aantal ziek zijn en zo een gevaar vormen. Voor de zitting begon vatte een vijftigtal post om de beslissing tegen te gaan. De manifestanten riepen slogans als ‘save the dreef’ in de richting van de raadszaal, net voor aanvang van de gemeenteraadszitting van dinsdagavond. (FOTO: GVA)

Onverantwoord

Lieve Snauwaert van de oppositiepartij Groen vindt dat de geplande kaalkap niet te verantwoorden is om verschillende redenen. Zoals bijvoorbeeld de opwarming van de aarde. Ze haalt de commissievergadering aan waarbij professor Hans Van Dyck voorstelde om de Begijnendreef een laboratoriumfunctie toe te kennen en om samen te werken met wetenschappers van de KU Leuven voor het beheer ervan.

Het schepencollege gaat niet in op het voorstel, Schepen Stefan Verraedt (N-VA), herhaalde op de gemeenteraad dat nieuwe inzichten wel het beheersplan kunnen wijzigen, maar het niet na drie jaar zomaar kunnen omgooien. Ze willen wel als stad zeker mee op zoek gaan naar veteraanbomen op plaatsen waar dat toegepast kan worden.