15u14

VIDEO: Nieuw fiets- en voetgangersbrug is ontbrekende schakel in verbinding Nekkerspoel

In het kader van het project Nekker Nova wordt in Mechelen een fiets- en voetgangersbrug aangelegd tussen Nekkerspoel-Borcht en het Tangentfietspad. Het voorontwerp hiervan is nu klaar. De nieuwe brug wordt in 2024-2025 gebouwd.

Over de Dijle, ter hoogte van Nekkerspoel, komt een nieuwe boogbrug van 42 m met een lichte, transparante structuur. Aan de kant van het Douaneplein landt de brug op niveau van het bestaande fietspad, aan de andere zijde aan de bovenkant van de keermuur. Het jaagpad langs de kant van Nekkerspoel-Borcht wordt daarom als een lichte helling aangelegd richting de Lakenmakersstraat en richting de Nekker. Het brugdek wordt een staalplaat met harslaag van 4,5 m breed. 

Er komt een bank over de hele lengte zodat passanten er ook even kunnen rusten. (Foto's: stad Mechelen)

De nieuwe brug is een rechtstreekse verbinding tussen de wijk Nekkerspoel met het Douaneplein, maar ook met het Tangenfietspad en het station. Ze is een belangrijk onderdeel van Nekker Nova. Daarin wordt de omgeving van het Nekkerspoelstation grondig opgewaardeerd en tot een aantrekkelijke toegang tot de wijk gemaakt. Onder andere de tunnel onder de sporen, een nieuw plein dat aansluit op het Speelgoedstraatje en een nieuwe invulling voor het Novagebouw zullen hiervoor zorgen. Straks meer in RTV Vandaag.