9u29

VIDEO: Mechelaars in hart en ziel: Foulon en Cobbaut content bij Malinwa

KV Mechelen telt dit jaar twee echte Mechelaars in hun verdedigingslinie. Linksachter Daam Foulon en centrale verdediger Elias Cobbaut zijn geboren en getogen in de Dijlestad en zijn twee van de nieuwe aankopen van Malinwa dit seizoen. Het duo zat op dezelfde middelbare school en bracht een groot deel van hun jeugd door in de Dijlestad. RTV ging met de twee jonge Kakkers op pad.

Foulon begon zijn voetbalcarrière bij Muizen en belandde via Racing Mechelen en Lierse bij de jeugdopleiding van Anderlecht. Hij speelde nog nooit eerder voor KV en was vorig seizoen aan het werk bij het Italiaanse Benevento Calcio. Cobbaut daarentegen doorliep alle jeugdreeksen bij Malinwa en maakte twee seizoenen deel uit van de A-ploeg. Twee weken geleden keerde hij terug naar zijn eerste voetballiefde.

"Ik had ook aangegeven aan de mensen waarmee ik samenwerk, dat ik alleen zou terugkeren naar Mechelen. Omdat ik, als ik terug zou willen komen, dat dat in de beste omstandigheden zou zijn. Ik denk dat dat Mechelen is", vertelt Cobbaut. 

"Goeie klik tussen ons"

Daam en Elias zaten op dezelfde middelbare school en kennen elkaar dus al meer dan tien jaar. Al speelden ze tot nu nog nooit samen. De vriendschap tussen de twee spelers gaat al ver terug.

"Toen hij nog bij Parma speelde, ik bij Benevento. Elke keer we tegen elkaar speelden, was het voor en na de wedstrijd ook wel vroegen van: 'Hoe is het ermee?'. En dat is nu leuk dat we nu toevallig samen naar KV Mechelen komen. Zo merken we voor de eerste keer op het veld dat ook daar een klik is", vertelt Foulon. Dat die klik er op het veld ook is, zullen de mannen zaterdagavond opnieuw mogen bewijzen. Dan speelt KV tegen OH Leuven. 


Straks in RTV Vandaag nemen we u mee op café met de twee Mechelaars. 

Foto: RTV