10u44

VIDEO: Exclusief bezoek van Lou 'De Hulk' Ferrigno" in Mechelen

Opvallend gezicht was te gast bij Cochlear in Mechelen. Lou Ferrigno, Amerikaans acteur en bekend van de tv-serie ‘The Incredible Hulk’ kwam er langs. Als kind leed de filmster aan een reeks oorontstekingen en verloor hierdoor 80% van zijn gehoor. Dit leidde in zijn jeugd tot pesterijen op school en thuis. Wat later stortte hij zich op gewichtheffen en bodybuilden en maakte hij faam als 'The Incredible Hulk'. Toen zijn hoortoestellen niet meer voldoende waren, nam Ferrigno de volgende stap en koos hij voor een cochleair implantaat.

Pas twee jaar geleden, op zijn 69ste, kreeg Ferrigno een implantaat van het Australische bedrijf Cochlear. Het toestel dat de bekende Amerikaanse acteur draagt, wordt onder andere in Mechelen gemaakt.

De acteur maakt er nu zijn levenswerk van om mensen aan te moedigen om gehoorverlies aan te pakken, waarbij gehoorscreening en een tijdige doorverwijzing naar een gepaste hooroplossing een cruciale rol spelen. Zijn boodschap moet mensen overtuigen om sneller medisch onderzoek te plannen bij gehoorverlies. Ook in België kiezen nog te weinig mensen voor een medische check als ze gehoorverlies hebben.