14u17

VIDEO: Berlaarse parochianen schrijven open brief aan bisschop Bonny: conflict met pastoor loopt uit de hand

Leden van de Berlaarse parochies Sint-Rumoldus en Sint-Pieter hebben een open brief geschreven aan Bisschop Johan Bonny. Daarin vragen ze een persoonlijk overleg over het aanslepend conflict met pastoor Michel Brasseur en zijn team van de pastorale eenheid.

Enkele weken geleden beslisten leden van de parochie Sint-Rumoldus in Berlaar-Heikant om de eerste communieviering in een tent te laten doorgaan en niet in de kerk. Reden was een verschil van mening met pastoor Brasseur. Volgens hen stond hij niet open tot een gesprek om de viering op een kindvriendelijke manier aan te pakken. De ouders van de eerste communicanten zagen geen andere oplossing dan uit te wijken naar een tent én met een andere pastoor.

Samen oplossing zoeken

In de pers vernamen de parochianen dat Mgr. Bonny, Bisschop van Antwerpen, pal achter pastoor Brasseur staat. En dat begrijpen ze niet. In een open brief aan bisschop Bonny schetsen ze een overzicht  van tal van conflicten die zich de voorbije 4 jaar voordeden tussen pastoor Brasseur en zijn team. Ze nodigen de bisschop dan ook uit tot een gesprek en zo
samen op zoek gaan naar een oplossing voor de parochies van Berlaar.

Bereid tot overleg

De bisschop en zijn medewerkers verklaren steeds bereid te zijn met iedereen te spreken en te overleggen. Maar zij verklaren dat ze dat gesprek wel achter de schermen zullen voeren en niet in de media. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: RTV