18u16

Verwarmde dekens voor Mechelse horeca

Ook deze winter zullen de terrassen een belangrijke rol spelen om een horecabezoek zo coronaveilig mogelijk te laten verlopen. Om in de koude periode toch gezellig een terrasje te doen, helpt het stadsbestuur de Mechelse horecauitbaters bij de aankoop van verwarmde dekens.

“In coronatijden wordt een permanente strijd gevoerd om ons horeca- en handelsleven in de stad te ondersteunen maar toch de veiligheid en de gezondheid van onze inwoners en bezoekers voorop te stellen”, zegt schepen van economie Greet Geypen. “Winterterrassen vormen hierop een mooi antwoord en zorgen bovendien voor een gezellige sfeer in de stad."

Nadat de stad vorig jaar al bijsprong in de aankoop van gewone dekens, voorziet ze nu ook een tegemoetkoming voor de aankoop van verwarmde dekens.

"De stad betaalt 45 euro, de helft van de aankoopsom van elk aangekocht warmtedeken (90 euro) aan de deelnemende horeca. De warmtedekens van het duurzame merk Stoov zijn draadloos en verwarmen de terrasganger via infrarood. Het deken ligt onder het zitvlak en de rug en is dus stijlvol en subtiel", klinkt het.

Foto's: Stad Mechelen