8u52

Turnhoutenaar riskeert 10 maanden cel voor weerspannigheid tegenover politie

Een man uit Turnhout riskeert een celstraf van 10 maanden voor weerspannigheid tegenover de politie in oktober 2021. De lokale politie van Turnhout moest bijstand verlenen tijdens een wooninspectie bij de beklaagden thuis. De beklaagden keerden zich tegen de agenten en de inspectie is zodanig uit de hand gelopen dat de politie zelfs pepperspray moest gebruiken. Eén van de agenten raakte ook zwaargewond aan zijn duim.

Pepperspray

Bij een wooninspectie bij de beklaagden thuis werd in oktober 2021 bijstand ingeroepen van de lokale politie van Turnhout. Eens de agenten gearriveerd waren, escaleerde de situatie snel. De beklaagden waren niet gediend met de aanwezigheid van de politie en ze keerden zich tegen de agenten. Uiteindelijk moest de politie zelfs pepperspray gebruiken. Een agent raakte zwaar gewond aan zijn duim, waaraan hij, volgens zijn advocate, nog maar sinds kort geen pijn meer heeft. Ook een andere politie-inspecteur stelde zich burgerlijke partij na het voorval.

“De beklaagden waren even alle controle kwijt”, vertelt de aanklager. “De zoon hield zelfs zijn eigen zoontje voor zich toen de politie een stroomstootwapen op hem richtte.” De openbare aanklager vraagt een werkstraf voor de zoon. Zijn vader riskeert een gevangenisstraf van 10 maanden, want hij kwam eerder al in aanraking met het gerecht. Het vonnis volgt in februari.

Foto: archiefbeeld RTV