5u22

Turnhout zoekt uitbater voor nieuw cultuurcafé op Turnova

De stad Turnhout is op zoek naar een uitbater voor het nieuwe cultuurcafé. Dat opent binnenkort in de historische gebouwen van de kunstencampus. De horecazaak moet zowel een plaats zijn waar leerlingen van de academies als het brede publiek terecht kunnen, klinkt het.

"Elke week volgen ongeveer 2 500 leerlingen les in onze stedelijke academies, van lagereschoolkinderen tot ouderen", zegt schepen van Kunstonderwijs Marc Boogers. "Voor hen kan het cultuurcafé de functie van schoolcafetaria opnemen."

"Het terras zal naadloos aansluiten bij de Bloemekensgang en het Tweetorentjesplein en zo ook bij de Grote Markt", vult schepen van Cultuur Astrid Wittebolle aan. "Het verhoogde café biedt bovendien een natuurlijk podium aan het plein, zodat de uitbater gemakkelijk een extra wisselwerking tot stand kan brengen tussen stad en cultuur."

Voorwaarden liggen nog niet vast

De voorwaarden voor de uitbating van het cultuurcafé liggen nog niet vast. "We verwachten dat veel mensen met horeca-ervaring én een hart voor cultuur interesse zullen tonen voor dit unieke café. Zij kunnen en mogen hun kennis en expertise ter tafel brengen", zegt Wittebolle. "Daarom liggen de inhoud en de voorwaarden voor de concessie nog niet vast; we willen die bespreken met de kandidaten zelf."