2u06

Travestie-duo Floere Foefkes lanceren hun eigen kriekbier

Bram en Sam van travestie-duo Floere Foefkes komen met hun eigen bier. Vorig jaar zouden ze hun 10-jarig bestaan vieren met een grote show, maar door de coronamaatregelen kon deze niet doorgaan. Daarom lanceren ze nu hun eigen kriekenbier.

Miss V-Gina en Cherry Lizz

Wanneer Bram en Sam het podium betreden en de spots op hen worden gericht, komen Miss V-Gina en Cherry Lizz naar boven. In april waren ze te zien in de live gestreamde Palmenmarktshow van CC De Werft in Geel. Ze hopen dat hun lustrumshow van 10 jaar Floere Foefkes in september 2022 wel kan doorgaan.

Een vrouwenbier

“Wij missen ons publiek en ons publiek mist ons. Daarom willen we nog eens op een fijne manier van ons laten horen en de band met onze fans op een creatieve manier aanhalen. We lanceren een echt Floere-Foefkesbier. Een speciaal bier, speciaal voor onze fans, maar ook voor iedereen die graag ‘een specialleke’ drinkt”, zegt Miss V-Gina.

Het Floere Foefke is een ambachtelijk, volmout-speciaalbier. Het wordt gemaakt bij Brouwerij Leysen in Herentals en heeft een alcoholpercentage van 6,3 procent.

“Omdat er een Cherry in de Floere Foefkes zit, hebben we voor een kriekbier gekozen. Met de verkoop van het Floere Foefke hopen we wat geld in kas te krijgen om van onze lustrumshow een knaller te maken. Voor onze outfits leggen we de lat hoog. We hopen dan ook dat ons bier het goed doet”, legt Cherry Lizz uit.

Het Floere Foefke is vanaf 1 juli 2021 te verkrijgen.