12u06

Trainer Frank Belmans geschorst tot eind dit jaar

Het beroep van Frank Belmans, trainer van voetbalclub Hoogstraten, is vrijdag voorgekomen in Brussel. Daar werd beslist dat de trainer een effectieve schorsing krijgt tot en met 31 december van dit jaar en een voorwaardelijke schorsing tot juni 2023. De schorsing is het gevolg van een incident dat voorviel tijdens een match tegen Heist.

Incident

Belmans krijgt de schorsing omdat hij een duw zou hebben gegeven aan een lijnrechter in de spelerstunnel. Tijdens de wedstrijd liep de spanning ook al hoog op, Belmans kreeg twee keer geel en dus een rode kaart.

Het bondsparket vroeg initieel vier weken schorsing voor de trainer, maar het sportcomité deed daar zo maar eventjes 7 maanden bij. Voetbalclub Hoogstraten en Belmans zelf gingen uit van een vergissing, en gooiden de zaak in beroep.

In Brussel is vandaag beslist dat Belmans een effectieve schorsing krijgt tot en met 31 december van dit jaar. Een pak minder lang dan wat het sportcomité vroeg. Er wordt wel een voorwaardelijke schorsing aan gekoppeld tot juni 2023. 

Foto: archiefbeeld