3u40

Tot einde van het jaar hinder door aanleg nieuwe fietspaden en waterleiding tussen Gierle en Lille

Maandag starten ingrijpende werken op de Gierlebaan en de Kloosterstraat (N140) tussen Gierle en Lille. Zowel de betonnen fietspaden langs beide kanten van de weg, als de verouderde vezelcement waterleiding die er onder ligt, zijn aan vernieuwing toe. Dat is een behoorlijke klus, die minstens tot het einde van dit jaar zal duren.

AWV breekt over het volledige traject de oude betonnen fietsverharding op. Ze wordt vervangen door nieuwe fietspaden in asfalt. Die zullen overal 1.80 m breed zijn. Dit moet het rijcomfort en de veiligheid voor de fietsers aanzienlijk verhogen. De werken van AWV zitten volledig verweven in de werken van Pidpa.

Moderne waterleiding in kunststof

De volledige projectzone is opgedeeld in 3 vakken: het centrumgebied Lille, het buitengebied tussen het kruispunt Houtzijde-Borze en het kruispunt Oude Lillebaan-Messemakersstraat en het centrumgebied Gierle. De werken beginnen aan de noordzijde van de weg van Lille richting Gierle en komen vervolgens terug langs de zuidzijde van de weg van Gierle richting Lille.
 
In elke zone wordt eerst de oude versleten drinkwaterleidingen vervangen door nieuwe leidingen van kunststof. Pas als die is goedgekeurd, kan er verder gewerkt worden, om alle woningen aan te sluiten op de nieuwe leiding en de oude uit dienst te nemen.

Rooien bomen in weekend 17 april

Dit weekend worden nog 8 eiken gekapt ter hoogte van de Messemakerstraat in Gierle. Ze belemmeren de zichtbaarheid van de zwakke weggebruiker en veroorzaken met hun wortels schade aan het fietspad. De gerooide bomen worden na de werken vervangen door nieuwe lindes.

Eenrichtingsverkeer

Om de werken veilig en vlot te kunnen uitvoeren, zal er ter hoogte van de werfzone één rijstrook ingenomen worden. De overblijvende rijstrook is voor het verkeer van Gierle naar Lille. In de andere richting volgt het verkeer een omleiding via de Wechelsebaan (N153) – E34 – Beersebaan (N132). Deze omleiding is tijdens de volledige duur van de werken van kracht. Fietsers hebben altijd doorgang via het fietspad aan de overzijde van de weg.