0u34

Stad Mechelen houdt stille wake voor vermoorde Dean

Aan het Sint-Romboutskerkhof in Mechelen hebben het stadsbestuur en de politie vanochtend een stille wake gehouden voor de vermoorde kleuter Dean. Om klokslag 11 uur werden aan het monument voor alle verongelukte, vermoorde en vermiste kinderen 2 bloemenkransen neergelegd, daarna volgde 1 minuut stilte.

Onder meer schepenen Patrick Princen, Rina Rabau, Koen Anciaux en burgemeester Alexander Vandersmissen verzamelden aan het monument voor verongelukte, vermoorde of vermiste kinderen aan de voet van de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Ze legden er een krans neer.

De kleine Dean Vanberckmoes uit het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas werd op 12 januari ontvoerd, 5 dagen later vond de Nederlandse politie het jongetje van 4 vermoord terug in Zeeland. Het nieuws choqueerde ook het Mechelse stadsbestuur en zijn inwoners.

Ook enkele Mechelaars waren op de stille wake aanwezig. Ze wilden met hun aanwezigheid de mama van Dean een hart onder de riem steken.

Het is de oppas van Dean die samen met zijn vriendin verdacht wordt van de moord op de kleuter. Ze zijn allebei aangehouden. Hoe de kleuter juist stierf, is voorlopig nog niet duidelijk.

insluiten