7u58

Soulsister ontvangt Lifetime Achievement Award tijdens MIA's

Soulsister krijgt zaterdag de Lifetime Achievement Award tijdens de Music Industry Awards (MIA's). De band van Heistenaar Paul Michiels en kompaan Jan Leyers ontvangt de prijs voor hun hele carrière tijdens de liveshow in Brussel. Hun grootste hit "The way to your heart" wordt nog altijd in alle uithoeken van de wereld gedraaid. In café ’t Pleintje in Heist-o/d-Berg begon het allemaal voor toen nog The Soulsisters in 1986. In Vlaanderen was hun eerste hit "You get to me" en daarna volgde "Like a Mountain".

Twee jaar later brengen ze hun debuutalbum "It takes two" uit, single "The way to your heart" wordt een wereldwijde hit. Soulsister staat bovenaan de Belgische muziekcharts en ook in Europa en de Verenigde Staten ( een top 40-notering)scheert de band hoge toppen. Ook dev olgende plaat ‘Heat’ is een groot succes. De eerste single uit het album, ‘Through Before We Started’, schiet meteen naar de top van de hitlijsten.

Na nog twee albums houdt de band er in 1995 tijdelijk mee op. Pas in 2007 verenigen Leyers en Michiels zich opnieuw. De twee treden nog steeds samen op. De vorige winnaar van de Lifetime Achievement Award was Arno Hintjens, die dit weekend overleed. 

Paul Michiels en Jan Leyers in café ’t Pleintje in Heist-o/d-Berg bij de aftrap van hun concerttour van Soulsister in 2016