2u00

Slachtoffer van schietpartij in Beringen blijkt 24-jarige Desselaar

Het dodelijk slachtoffer dat gisteren te betreuren viel in het Limburgse Beringen na een schietincident blijkt een 24-jarige man uit Dessel. De precieze omstandigheden zijn nog niet bekend, maar twee minderjarigen uit Turnhout zijn opgepakt. Over een motief voor de moord is nog niets geweten.

Het schietincident vond plaats op zondagnamiddag rond 16 uur in het centrum van Beringen. Volgens getuigen ontstond er een schermutseling tussen de 24-jarige Migelvio V. (uit Dessel) en enkele mannen die uit een auto stapten met Nederlandse nummerplaat. Uiteindelijk werd er dus geschoten. Het slachtoffer was gekend bij het gerecht, maar voor eerder kleine feiten.

De twee minderjarigen die het slachtoffer naar het ziekenhuis vergezelden, zijn intussen opgepakt. Eerst als getuigen, maar intussen worden ze gezien als potentiële mededaders en zullen ze voorgeleid worden voor de jeugdrechter in Turnhout. De speurder gaan er niet vanuit dat één van hen de trekker overhaalde. Er wordt nog gezocht naar minstens één voortvluchtige. 

(foto: TV Limburg)