21u21

SKW wint laatste derby van Kangoeroes voor fusie

De dames van SKW Basket zijn gisteravond overtuigend gaan winnen op het veld van Kangoeroes Mechelen. In de Winketkaai werd het 51-87. Een zege voor de geschiedenisboeken, want het was (mogelijk) de allerlaatste derby ooit tussen de 2 clubs. Volgend seizoen gaan ze namelijk samen verder.

Voor de dames van Kangoeroes verliep de voorbereiding op de wedstrijd allesbehalve ideaal. De vrouwen moesten de afgelopen twee weken in quarantaine na enkele Covid-gevallen in de club. SKW nam dan ook meteen het heft in handen: na het eerste kwart stond er al een 20 puntenkloof op het scorebord (11-31).En dat verschil werd steeds verder uitgediept. Bij de rust leidde SKW met 15-51. Ook in het derde en vierde kwart kon Kangoeroes niets meer inbrengen: 51-87 was het duidelijke verdict. 

In de stand springt SKW naar de 2de plek, na leider Castors Braine. Kangoeroes Mechelen staat voorlopig op de 6de plaats, maar heeft nog enkele inhaalwedstrijden. Zaterdag trekt SKW naar Waregem voor de laatste reguliere competitiewedstrijd voor de play-offs. Kangoeroes krijgt dan Kortrijk over de vloer.

Straks in RTV Vandaag krijgt u een verslag van de wedstrijd.