23u31

Scholen moeten niet sluiten in Hoogstraten

De scholen in Hoogstraten moeten de deuren niet sluiten. Die beslissing volgt na crisisoverleg van gisteravond. Door het stijgende aantal besmettingen in de scholen van Hoogstraten was er een digitaal overleg met de eerstelijnszone, schooldirecties en het centrum voor leerlingenbegeleiding over extra maatregelen. Daar werd besloten dat het niet nodig is om de scholen te sluiten, maar bijzondere waakzaamheid blijft geboden.

De burgemeester van Hoogstraten Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) besprak of er in zijn stad extra maatregelen nodig zijn om het coronavirus in te dijken.De laatste twee weken is het aantal besmettingen daar fors gestegen. De afgelopen zeven dagen hebben 80 mensen positief getest. De burgemeester liet weten dat het niet over één haard gaat, maar over losstaande gevallen wat moeilijker in te dammen is. Omdat het niet om de Britse variant gaat en omdat er geen clusterbesmettingen op de scholen zijn, volgt de burgemeester het advies van de experts op. Dit betekent dat men de huidige richtlijnen strikt blijven opvolgen, maar ook dat er geen extra maatregelen worden genomen. 

"Alle besmettingen op het grondgebied worden nauwgezet opgevolgd en we blijven inzetten op contactopsporing. Wanneer een leerling positief test, worden onmiddellijk alle hoogrisicocontacten in kaart gebracht en worden zij meteen in quarantaine geplaatst", luidt het. De burgemeester roept alle inwoners en leerlingen op om de richtlijnen en quarantainemaatregelen strikt toe te passen.