11u56

Saneringswerken in Diepestraat in Mol gaan volgende week van start

Op maandag 4 juli gaan de saneringswerken in de Diepestraat in Mol van start. Tijdens graafwerken die uitgevoerd werden in mei van dit jaar werd er namelijk een asbestlaag aangetroffen in de ondergrond. Nu zal de asbestverwijderaar 4Best uit Lille zich over de werken ontfermen. Bovendien wordt er een speciale methode gevolgd om gezondheidsrisico’s uit te sluiten voor zowel de werfmedewerkers als de omwonenden van de Diepestraat. De saneringswerken zouden normaal gezien afgerond zijn tegen het begin van het bouwverlof op 8 juli.

In mei van dit jaar waren er rioleringswerken gepland in de Diepestraat, maar de aannemer stootte toen op een asbestlaag onder de wegfundering. De aannemer heeft de werken toen onmiddellijk stilgelegd en de blootgelegde asbestlaag opnieuw afgedekt. 

Die asbestlaag wordt aankomende maandag verwijderd. De graafwerken starten ter hoogte van Sluis en lopen tot aan de Sint-Bernardusstraat, inclusief het kruispunt met de Sint-Bernardusstraat. Op vrijdag 8 juli zijn de werken afgerond en tijdens het bouwverlof blijft de Muysertstraat bereikbaar via steenslagverharding in de Diepestraat. 

De effectieve rioleringswerken worden dan hervat op 1 augustus. Als die werken voldoende gevorderd zijn, dan wordt de Diepestraat verder uitgegraven tot aan de Hooibergen. Hoewel er in de Hooibergen zelf geen asbest in de grond gevonden is, werden er wel sporen van asbest gevonden in de ondergrond van de Sint-Bernardusstraat. De aanpak en de timing van de werken moeten per straat bekeken worden.