15u15

Samen op pad breidt verder uit

De wandellus ‘Curieuzeneuzemosterdpad’ in het natuurgebied de Mosterdpot in Duffel krijgt een opknapbeurt. Natuurpunt krijgt hiervoor een subsidie van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.

“De paden in De Mosterdpot zijn op sommige plaatsen minder goed begaanbaar en het speelbos werd beschadigd”, vertelt Natuurpunt conservator Ludo Bakkovens. “Dankzij deze subsidies kunnen we het speelbos herstellen en wordt er geïnvesteerd in nieuwe duurzame elementen, veilige toestellen en een infobord op maat van kinderen.”

Kindvriendelijke wandellussen in en rond Mechelen

De wandellus Curieuzeneuzemosterdpad maakt deel uit van het wandellabel ‘Samen op pad’ in 2018 opgericht door het strategisch project ORIOM, Open Ruimte In en Om Mechelen. Het had als doel het wandelaanbod voor kinderen in de streek te bundelen, uit te breiden en kenbaar te maken. Ze ontwikkelden onder meer een kindvriendelijke wandelkaart, te vinden op www.rlrl.be/samen-op-pad. 

Maar nu is er dringend een herstellingsronde en verdere uitbreiding van het aanbod nodig. In eerste instantie worden vier wandellussen in Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden en Willebroek aangepakt. De investering bedraagt 55.800 euro. 65 % daarvan wordt gesubsidieerd vanuit het Europese coronaherstelfonds.