10u07

Putte bouwt pop-up skatepark voor de zomer

De gemeente Putte wil een pop-up skatepark bouwen zodat er deze zomer toch nog geskatet kan worden in de gemeente. Het oude skatepark aan GC Klein-Boom is om veiligheidredenen al afgebroken, maar het nieuwe park is nog niet meteen klaar. Daarom voorziet het gemeentebestuur een tijdelijke oplossing.

"Omwille van slijtage en oplopende herstellingskosten verdween het oude skatepark op de site van Klein Boom.”, zegt schepen van sport Jeroen De Cuyper. De voorbereidingen van de realisatie van het geplande nieuwe skatepark aan de nieuwe sporthal duren langer dan verwacht. Na het vinden van een geschikte locatie, zal nu de procedure van aanbesteding worden opgestart, wat betekent dat de aanleg nog niet voor deze zomer zal zijn.

“Daarom wordt er geïnvesteerd in een tijdelijke oplossing", vult burgemeester Peter Gysbrechs aan. "Het pop-up skatepark, zal worden opgebouwd op de locatie van het oude skatepark, tussen 15 juli tot 15 september. ”

Ondertussen werkt de dienst vrijetijd naarstig verder aan de plannen en de bouw van het nieuwe skatepark, dat in 2022 moet worden geopend