12u03

Putte blikt terug op succesvolle haagplant- en boomverkoop

Afgelopen zaterdag konden de inwoners van de gemeente Putte hun bestelde haagplanten, fruitbomen en geboortebomen gaan afhalen. De actie bleek dit jaar opnieuw een succes, want in totaal gingen er 72 geboortebomen en zo’n 408 fruitbomen en -struiken de deur uit. De haagplanten waren duidelijk ook in trek, want er werd voor meer dan 1,5 km aan haagplanten verkocht. De haagplant- en boomverkoop is een initiatief van de milieuraad om zo de leefomgeving groener te maken.

Geboortebos

Ouders uit Putte bestelden in totaal 20 zomereiken en 27 winterlindes. Daarnaast werden er 25 zwarte elzen aangeplant in het geboortebos, gelegen in parkgebied Heerkenshoeve. Er werd gekozen voor de zwarte els omdat het een boomsoort is die makkelijk kan overleven in een redelijk vochtig gebied, zoals dat van het geboortebos. Heel wat ouders, grootouders, grote broers en zussen staken trouwens zelf de handen uit de mouwen om de bomen mee te planten.

1,5 km aan haagplanten

Verder werden er ook heel wat haagplanten en fruitbomen gekocht. Dankzij de actie van de milieuraad kan dat voor de Putse burgers aan een voordelig tarief. In totaal kochten de inwoners van Putte zo'n 408 fruitbomen en voor meer dan 1,5 km aan haagplanten.

Foto: Gemeente Putte