15u02

Politiezone Klein-Brabant lanceert campagne tegen overlast

De politiezone Klein-Brabant lanceert samen met de gemeentes Bornem en Puurs-Sint-Amands een campagne om overlast te verminderen, maar ook om het politiereglement met de bijhorende Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) onder de aandacht te brengen.

Posters tegen overlast

De politiezone vraagt aan iedereen om mee te werken aan een rustigere en properdere buurt. Elk gezin in Klein-Brabant ontvangt deze week een affiche. Zo kunnen ze aan buren en passanten laten zien dat ze zich inzetten voor de buurt.

Ook in openbare gebouwen en op publieke plaatsen zullen posters opduiken. Met cartoons wil de politiezone zijn inwoners op een ludieke manier bewust maken van de problematiek. De politie zal ook preventief controleren op overlast.

GAS-boete

Tijdens de zomervakantie krijgt de politie traditioneel meer meldingen van overlast binnen. Ook de versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen daartoe leiden. 

Het gaat over geluidshinder en hangjongeren, maar ook sluikstorten en zwerfvuil zorgen voor ongemak. Overtredingen op het politiereglement worden bestraft met een GAS-boete.