10u04

Politie vindt drugs, wapens en geseind persoon in nachtwinkels

Op vrijdag 6 mei voerde de lokale politie controles uit in negen handelszaken in Balen, Dessel en Mol. Die controles leverden heel wat op, zo stootte de politie zelfs op een persoon met een bevel tot gevangenneming. De politie voerde de controles uit in samenwerking met zeven andere inspectiediensten en bezocht voornamelijk nachtwinkels.

Tijdens de controles trof de politie onder andere drie personen aan die illegaal in ons land verblijven. Eén van hen werd zelfs gezocht en werd overgebracht naar de gevangenis. Daarnaast vonden de agenten ook gebruikershoeveelheden drugs, drie verboden wapens en stelden ze proces-verbaal op voor het witwassen van geld.

De nachtwinkels overtraden niet alleen het politiereglement, maar velen raakten ook niet door de controle van de inspectiediensten. Zo werd er voedsel gevonden zonder etiket of dat niet op de juiste temperatuur bewaard werd. Daarnaast werden ook geneesmiddelen, tabaksbladeren met een smaakje en tabaksproducten zonder tax-zegel of zonder etiket in beslag genomen.