23u33

Politie aangevallen na bekerfinale damesvoetbal op Malinwa

RSCA Women nam het gisteravond op tegen Standard Fémina en daarvoor waren 950 Brusselse en 600 Luikse supporters meegereisd. Sommigen waren er duidelijk niet voor het vrouwenvoetbal en zijn supporters van de mannenploegen. De politie, die voor zo'n risicoclubs een stevig oog in 't zeil houdt, kreeg het hard te verduren. Een Standard-supporter, vier politie-inspecteurs en twee politiehonden raakten gewond.

Vuurwerk massaal aanwezig

Bijna 80 supporters van de harde kern van Standard maakten de verplaatsing naar Mechelen met de trein. Zij werden vanuit het station Nekkerspoel naar het stadion begeleid en velen hadden vuurwerk bij. De politie nam een supporter met vuurwerk apart maar die trommelde meteen zijn trawanten op. De agenten werden aangevallen en gebruikten pepperspray.

Oorsuizingen en getraumatiseerde honden

Tijdens de wedstrijd werd de politie bekogeld met talloze voetzoekers.Twee hondengeleiders en hun hond raakten gekwetst. De inspecteurs hebben last van oorsuizingen, terwijl hun honden getraumatiseerd zijn. Bij andere opstootjes raakten nog eens twee agenten gewond.

Vernielingen in stadion

Tijdens de wedstrijd werden ook een aantal toiletten in het stadion beschadigd en viel zelfs een supporter van Standard van de boventribune naar bneden. Hij moest naar het ziekenhuis.

Geen risico's na de match

Een 40-tal leden van de harde kern van Anderlecht was na de wedstrijd uit op een confrontatie met de ultra's van Standard. De politie escorteerde de Standard-supporters naar het station Nekkerspoel en zette hen op de trein richting Luik. De leden van de harde kern van Anderlecht werden naar hun voertuigen geleid.

Oh ja, de wedstrijd eindigde op 3-0 in het voordeel van Anderlecht.