13u55

Poederbrief OVAM Mechelen bevat giftig product

In de poederbrief die gisteren bij afvalstoffenmaatschappij OVAM in de Stationsstraat belandde, zat wel degelijk een giftig product. In de omslag zat een klachtenbrief en een wit poeder, strychnine, een giftig product dat vroeger onder meer gebruikt werd in rattenvergif en zelfs dodelijk kan zijn.

Twee medewerkers die met het poeder in contact zijn gekomen, ondervonden geen medische klachten, maar worden wel van dichtbij opgevolgd. Inmiddels wordt verder onderzocht wie de brief heeft verstuurd. Voor poging tot vergiftiging riskeert de afzender tot drie jaar gevangenisstraf en een geldboete van 2.400 euro. Een straf die kan oplopen wanneer zou blijken dat het personeel alsnog een vergiftiging zou hebben opgelopen. 

In Mechelen moest gisteren het gebouw van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM ontruimd worden omdat er een poederbrief was toegekomen. Brandweer, politie en de civiele bescherming kwamen massaal ter plaatse. 23 medewerkers werden geëvacueerd, 2 mensen die in contact kwamen met de brief werden uit voorzorg even afgezonderd.

Bekijk onze reportage over de feiten:
https://www.rtv.be/artikels/ovam-mechelen-ontruimd-na-verdachte-poederbrief-a93310