16u28

Pfizer kan dan toch meer vaccins leveren

Geneesmiddelenfabrikant Pfizer zal dan toch meer corona-vaccins kunnen leveren dan de voorbije dagen werd gevreesd. Voor het weekend raakte bekend dat Pfizer een pak minder zou kunnen leveren, omdat de productie-capaciteit in Puurs-Sint-Amands zou worden aangepast. Dat zou het farmaceuticabedrijf in staat moeten stellen om tegen eind februari de productie flink op te drijven.

Maar tijdens die aanpassingswerken zou Pfizer dus tijdelijk de productie, en dus ook de levering, moeten vertragen. Ons land zou op die manier maar 60 000 in plaats van de beloofde 100 000 vaccins krijgen volgende week. Bijna de helft minder dus.

Maar die aankondiging leidde tot heel wat kritiek. De regering en de experts vonden het ongehoord dat Pfizer daarover zo laat had gecommuniceerd. En ze vreesden dat de vaccinatiecampagne die volop wordt uitgerold in ons land, in de problemen zou komen.

Nu blijkt dat Pfizer niet 40 000, maar 7 000 vaccins minder zal leveren. De impact is dus veel kleiner dan gevreesd. En dus komen de geplande vaccinaties in de woonzorgcentra niet in de problemen.

Lees ook: Pfizer moet productie in Puurs (even) vertragen

 

Foto: archief