16u01

Parkeer-zorgkaart voor medische en paramedische beroepen

Zorgverstrekkers verliezen vaak tijd in de zoektocht naar een parkeerplaats. Daarom stelde Nathalie Moens (Spa) een Parkeer-Zorg-sticker voor in Grobbendonk. Schepen van Welzijn Martine Taelman vond dat dit systeem moest kunnen gelden voor een ruimere regio en lanceerde het idee ook in de andere vier Netelandgemeenten en Kasterlee en Lille.

De gemeenteraad van Grobbendonk keurde gisteren het reglement goed. Eerder deed ook Kasterlee dat al en de andere gemeenten volgen binnenkort. 

Inwoners van Grobbendonk kunnen de Parkeer-Zorg-sticker vanaf 1 januari 2021 gratis afhalen in het gemeentehuis of bij het Sociaal Huis in de Schransstraat en duidelijk zichtbaar ophangen aan hun garagepoort of inrit. Met deze sticker geef je toelating aan zorgverstrekkers om tijdens hun huisbezoek te parkeren voor jouw garage Zo zien zorgverstrekkers dat ze hier mogen parkeren.

De zorgverstrekkers leggen op hun beurt de Parkeer-Zorgkaart met hun contactgegevens achter de voorruit van hun wagen. De Parkeer-Zorgkaart is alleen verkrijgbaar voor zorgverstrekkers die beschikken over een RIZIV-nummer of een erkenning door de Vlaamse gemeenschap als zorgverstrekkende.