21u45

Palmenmarkt gaat door met CST en mondmasker

Volgend weekend staat in Geel de uitgestelde editie van Palmenmarkt op de agenda. En die zal ook doorgaan, maar bezoekers moeten wel een Covid Safe Ticket hebben en een mondmasker opzetten. Dat laat het stadsbestuur weten in een persbericht.

Palmenmarkt is elk jaar een groot feest in Geel, maar moest in het voorjaar voor het tweede jaar op rij worden uitgesteld. Daarom besliste het stadsbestuur om dit jaar een wintereditie te houden.

Hoewel de coronacijfers weer sterk stijgen, ook in en vooral zelfs in Geel, en de druk op de zorgsector toeneemt, gaat de Palmenmarkt door. Het gaat dan ook om een evenement in de buitenlucht.

En de stad legt aan de bezoekers dus ook een aantal verplichtingen op. Het stadsbestuur roept ook iedereen op om zich goed aan de maatregelen te houden en voorzichtig te zijn.

Wij gingen gisteren als eens polsen in Geel hoe de inwoners tegenover een Palmenmarkt staan, nu we volop in de vierde coronagolf zitten.

Zondag dan besliste het stadsbestuur dan toch om de Palmenmarkt en de kerstmarkt te annuleren: Geel blaast Palmenmarkt toch af.

insluiten