0u49

Oppositie Bonheiden: "Horen we niet beter bij regio Oost-Brabant?"

De verdeling van Vlaanderen in 17 verschillende regio's blijft voor beroering zorgen. Eerder lieten Heist-op-den-Berg, Berlaar en Nijlen al verstaan dat ze liever bij de Kempen aansluiten dan bij de regio Rivierenland, waarin ze door Vlaanderen zijn ondergebracht. En nu vraagt men zich ook in Bonheiden luidop af of de gemeente niet beter in de regio Oost-Brabant hoort in plaats van datzelfde Rivierenland.

N-VA en Groen, 2 oppositiepartijen in Bonheiden, zien wel iets in een eventuele aansluiting bij Oost-Brabant. "Waar ligt dan onze toekomst?", vraagt Guido Vaganée (N-VA) zicht af. "Ligt die dan uiteindelijk in dat grootstedelijk gebied (Mechelen), want daar gaan we in de toekomst naartoe. Of zullen we ons moeten weren en zullen we toch moeten gaan om ons residentieel karakter te vrijwaren. Moeten we eens niet bekijken of die toch niet eerder in de referentieregio Leuven zit, waar wij samen met die andere residentiële gemeenten, zoals Boortmeerbeek en Kampenhout, een buffer kunnen vormen tussen de 2 centrumsteden Mechelen en Leuven."

De twee partijen vragen een overleg Maar dat heeft volgens het gemeentebestuur geen zin meer omdat de beslissing van de Vlaamse overheid defintief is.