9u05

Op 'nerdsafari' met Lieven Scheire

Samen met Lieven Scheire en zijn bevriende bende 'wetenschapsnerds' heeft de gemeente Lille ‘Nerdland Safari’ uitgewerkt. Het gaat om een fietstocht die is uitgestippeld langs de mooiste stukjes natuur in de gemeente. Lieven Scheire en entomoloog Peter Berx kruipen in de rol van jouw persoonlijke safarigidsen en nemen je mee op expeditie. Met videofragmenten zetten ze het natuurschoon in de gemeente letterlijk op de kaart.

Game of Thrones in het struikgewas

Lieven en Peter nemen je mee op expeditie langs 10 fascinerende groene plekken in de vier dorpen. Tijdens de fietstocht kom je bijvoorbeeld alles te weten over onze adders in de Visbeekvallei.

“De natuur en in het bijzonder de insectenwereld zitten vol ongelofelijke, verbazingwekkende en bizarre verhalen, doordrenkt van diefstal, bedrog, parasitisme, moord, hard labeur en seks. Wat er elke dag onder je neus gebeurt, kan simpelweg bestempeld worden als een soort Game of Thrones in het struikgewas.”, aldus Lieven Scheire. 

De fietstocht van 21,5 kilometer start aan Hof d’Intere. Bordjes wijzen je de weg. Op 10 locaties vind je een QR-code. Wanneer je de code scant, begint een filmpje van Lieven en Peter te spelen. Download de flyer met de route op www.genietvanlille.be of pik de flyer op aan het onthaal in het gemeentehuis.