8u18

Ook onze regio is niet gespaard gebleven door wateroverlast

De hevige waterval van de voorbije dagen heeft zich ook bij ons laten voelen, maar de schade blijft beperkt. De Aa rivier in Turnhout is buiten haar oevers getreden en nog voor 12u gisterenmiddag werd het alarmpeil bereikt. Er stonden ook een aantal straten blank, onder andere de Rozenlaan en Sint-Jorislaan. Voorlopig lijken de gevolgen van de hevige regenval minder dramatisch dan een maand geleden.

Het bedrijf Codipack aan de Industrielaan in Olen is donderdagochtend meer dan dan 2/3 van het bedrijf onder water gelopen. De watermassa kwam van 2 wachtbekkens van het aanpalende distributiecentrum van Casa. Brandweer Kempen zette zware pompen in om verdere overlast te voorkomen. De productie werd een tijdje stilgelegd, maar rond 14u in de namiddag kon die weer opstarten. 

Herselt en Hulsthout

De grachten van Herselt en Houtvenne bij Hulshout, konden het water niet slikken en verschillende straten stonden onder water. In de Westmeerbeeksesteenweg en de Harmoniestraat in Herselt brachten enkele arbeiders van de gemeente zandzakjes. De wateroverlast doet de inwoners denken aan die van 1998, toen het water nog wel een pak hoger stond. De politie maande auto's aan om terug te keren.

Rivier Kleine Nete

Op de zijrivier de Kleine Nete in Kasterlee en Herentals werden ondanks de stijgende waterpeilen, geen overstromingen verwacht. Ook op de Molse Nete, de Grote Nete en de Grote Laak zullen zich naar verwachting geen kritieke overstromingen voordoen.