8u01
woensdag 10 augustus
30°C
17 km

Ook Kogeka-scholen voeren opnieuw mondmaskers in, Sint Aloysius 2 dagen dicht door quarantaine

De middelbare scholieren van de Kogeka-scholengroep in Geel en Kasterlee moeten opnieuw een mondmasker dragen. Eerder besliste onder meer de Thomas More hogeschool (met campussen in oa. Geel en Mechelen) al om mondmaskers opnieuw in te voeren. Nu volgt dus ook het secundair onderwijs.

Enkel tijdens de turnles, tijdens het eten, op de speelplaats en als de leerlingen neerzitten in de klas, moeten de leerlingen van de Kogeka-scholen hun mondmasker niet dragen. Bij verplaatsingen bijvoorbeeld moet het het dus wel op. De scholengroep keert daarmee terug naar de maatregelen zoals ze begin dit schooljaar waren.

Met het herinvoeren van de mondmaskerplicht wil de scholengroep de verdere verspreiding van het virus tegengaan. De huidige maatregelen gelden zeker nog tot de herfstvakantie.

Geen personeel door quarantaine

Het Sint Aloysius in Geel, dat deel uitmaakt van de Kogeka-scholengroep, is vandaag en morgen dan weer dicht. Omdat er zo veel leerkrachten in quarantaine moeten, is er te weinig personeel om de lessen op school te geven. Er wordt wel afstandsonderwijs voorzien. Het Sint Aloysuis een school voor alleen de eerste graad.