22u10

Ook dit jaar weer prachtig lichtspektakel in Planckendael: China Light komt terug naar Muizen

Met in 2021 de lichtgevende dino's en vorig jaar de reuzeninsecten, komen ook dit jaar de Chinese kunstenaars van China Light opnieuw naar ZOO Planckendael. De moedermaatschappij van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael (KMDA) organiseert al sinds 2014 lichtfestivals, nu voor de derde keer in Muizen en in thema 'Draken en eenhoorns'.

De kunstwerken bestaan uit een metalen frame, als een geraamte, met een satijnen omhulsel dat lijkt op vliegtuigstof. In de sculpturen worden ruim 30.000 led-lampjes verwerkt, om de magie helemaal te doen oplichten. 

Gezellig in de koude en donkere wintermaanden

“Zo een wandeling in de koude, ’s avonds in de dierentuin, het is elk jaar weer een sfeervol avontuur", zegt woordvoerder van ZOO Planckendael Ilse Segers. "Dit jaar starten we vroeger op het jaar. We stellen de lichtsculpturen al op van in de herfstvakantie, vanaf 27 oktober, en gaan door tot in de kerstvakantie, tot 7 januari 2024. Met vliegende draken en mystieke eenhoorns is een magische sfeer alvast gegarandeerd.”

Overdag zal ZOO Planckendael gewoon open zijn. Bij het sluitingsuur moeten alle bezoekers naar buiten. Mensen met een apart ticket voor China Light kunnen na zonsondergang nog genieten van het lichtspektakel. Er zijn ook combitickets mogelijk. 

Goed nieuws voor wie niet meer kan wachten: de tickets zijn alvast te koop


Foto: archief RTV