20u22

Ontmoetingscentrum Lichtaart weer open

Het vernieuwde ontmoetingscentrum van Lichtaart in Kasterlee is helemaal klaar. Vrijdag gingen de deuren voor het eerst weer open.

Verbouwingen

Inwoners en verenigingen kunnen vanaf nu gebruik maken van een vernieuwde grote zaal, vergaderzalen en sanitaire ruimte.

De voormalige vergaderzaal ‘Foyer’ werd omgedoopt tot zaal ‘Wannes’, vernoemd naar dorpsfiguur herder Wannes van Lichtaart.

“We mogen spreken van een heuse metamorfose”, zegt schepen van Cultuur Guy Van de Perre.

Metamorfose

Zo kreeg het ontmoetingscentrum een nieuwe hoofdingang met een helling die toegankelijk is voor iedereen. En er werd ook aandacht geschonken aan het praktisch gebruik van de verschillende lokalen.

“Er kwam een nieuwe toog met een handig doorgeefluik naar de nieuwe koelcel. De nuttige ruimte van de zaal is toegenomen en nieuwe ramen zorgen ervoor dat er voortaan ook daglicht in de grote zaal binnenkomt. We installeerden een nieuwe regiekamer voor theatervoorstellingen en er hangen beweegbare lichtbruggen. Het gebouw werd ook helemaal asbestvrij gemaakt”, legt Van de Perre uit.

Tijdens de renovatie van het ontmoetingscentrum in Lichtaart is het gemeentebestuur gestart met de plannen voor een nieuw ontmoetingscentrum in Tielen.