14u32

Omleiding door wegverzakking in De Merodelei

In de De Merodelei in Turnhout is er opnieuw een wegverzakking, vlakbij het kruispunt met de Bareelstraat. Deskundigen beslisten woensdagavond om voorlopig zo weinig mogelijk en zeker geen zwaar verkeer (> 3,5 ton) toe te laten totdat de verzakking is hersteld. Dat zal wellicht pas over enkele dagen gebeuren.

Verkeershinder

Alle voertuigen die de stad willen inrijden via de De Merodelei en zwaarder zijn dan 3,5 ton worden omgeleid via de Prinsenstraat, de Karel Oomsstraat, de Guldensporenlei, de Renier Sniedersstraat en de Stationsstraat. Gewoon autoverkeer (< 3,5 ton) kan voorlopig nog wel de binnenstad inrijden via de De Merodelei. Vanop de ring rond Turnhout, kan je het centrum en de stationsomgeving bereiken via de Steenweg op Gierle en de Spoorwegstraat.

De stad uitrijden kan voorlopig helemaal niet meer via de De Merodelei. Alle uitgaand gemotoriseerd verkeer wordt van bij het station omgeleid via de Spoorwegstraat, de Steenweg op Gierle en de Kempenlaan. Ook een aantal bussen van De Lijn moeten door deze wegverzakking tijdelijk een andere route volgen. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel gewoon in beide richtingen passeren.