8u39

Omgevallen bomen en wateroverlast door felle wind en regen

De storm heeft vanmiddag onze regio bereikt. In korte tijd viel er veel regen uit. Dat ging gepaard met felle rukwinden. Op heel wat plaatsen waaiden bomen om. Dat was het geval op de Liersesteenweg in Heist-op-den-Berg tussen de Mechelsesteenweg en Booischot. De weg is er versperd richting Aarschot. In de Guldensporenlaan in Westerlo ligt een boom op de weg. Het verkeer moet er omrijden. De Lostraat in Heist-op-den-Berg is volledig afgesloten. Ook daar is een boom op de weg gevallen.

Aan Hoeven in Poederlee kwam een boom op een elektriciteitskabel terecht. Daardoor zaten een aantal bewoners in de buurt zonder stroom. De ontwortelde boom duwde ook het wegdek omhoog. Ook aan de Zielestraat in Poederlee werd een stroomkabel geraakt. Ook aan Groesaard in Poederlee, Blommerschotsebaan in Wechelderzande en op de Goordreef en aan het kerkhof in Gierle vielen bomen. Op de Houtzijde in Lille hing er een elektriciteitskabel laag over de grond.

In Willebroek is een boom op een huis terecht gekomen. Op de Beersebaan in Rijkevorsel liggen bomen en takken op de weg. Dat is ook het geval in de Eksterstraat in Mol. Op de E313 is ter hoogte van Herentals Industrie een boom omgevallen. Daardoor is de rechterrijstrook versperd.

In de Collegestaat in Herentals is de tipgevel van een woning in aanbouw omgewaaid en op het aanpalende huis terecht gekomen.

En op de Herenthoutseweg in Herentals is er wateroverlast onder de spoorwegbrug. Dat gebeurt elke keer als het fel regent.

Bij de Delhaize supermarkt aan de Nijverheidsstraat in Vosselaar werd er even gevreesd dat het dak het niet zou houden. Het regende er al binnen door een scheur in het dak. Maar erger kon gelukkig vermeden worden. 

In het stadspark in Turnhout dreigde de tent van de paardenshow Calallo Gitano te gaan vliegen. Meteen werd alles in het werk gesteld om de tent te verstevigen. Dat lukte met spankabels die aan omstaande vrachtwagens werden verankerd.