20u26

Nog 2 Lierse scholen dicht door corona

Na de basisscholen Het Spoor en Het Molentje sluiten nu ook de lagere school Klim Op en de school voor buitengewoon onderwijs 't Vestje in Lier. Vrijdag was ook al beslist dat het internaat Sint-Aloysius tijdelijk sluit.

Basisschool Het Spoor werd vorige week getroffen door een uitbraak met de erg besmettelijke Britse variant. Na een grondige testing van alle leerlingen en medewerkers bleken er zo'n 40 besmettingen.

Het Molentje aan de Eeuwfeestlaan sloot tijdelijk de deuren, omwille van organisatorische redenen. Te veel leerkrachten moesten er in quarantaine om de school nog te laten draaien. Dat is nu ook het geval in de school voor buitengewoon onderwijs 't Vestje. Die voorziet wel noodopvang.

In de lage school Klim Op zijn er wel degelijk ook 3 besmettingen. Die zouden dan weer gelinkt kunnen worden aan de uitbraak in basisschool Het Spoor. Kinderen van beide scholen kwamen elkaar bijvoorbeeld tegen tijdens het sporten of op de jeugdbeweging. 

In Gazet van Antwerpen benadrukt burgemeester Rik Verwaest dat de besmettingen zich beperken tot de scholen. En dat het ziekenhuis op dit moment niet overbelast is door de uitbraak.

 

Foto: archiefbeeld