15u26

Nijlen maakt mei plasticvrij

Zodra het terug mag, organiseert Nijlen opnieuw opruimacties van zwerfvuil door onder de noemer ‘Proper Nijlen’ Maar ondertussen ligt de strijd tegen afval niet stil. In de maand mei zet de gemeente in op het voorkomen van afval met de actie ‘Mei plasticvrij’. Die is enerzijds gericht op de handelaars en winkelen, de andere is toegespitst op de scholen.

Wie in mei met een herbruikbare tas gaat winkelen bij één van de 50 deelnemende handelaars krijgt een kraslot. Daarmee kunnen de inwoners een Nijlense cadeaubon van 10 euro winnen. Die is dan ook weer lokaal te besteden.

Brooddozen en koekendozen

In de scholen loopt tegelijkertijd een actie om aluminiumfolie of plastic zakjes voor brood en koeken te weren. De scholen posten in mei foto’s met brood- en koekendozen en als beloning krijgen de scholen gebakjes of ander lekkers. Ook die zijn natuurlijk lokaal gemaakt. 

De actie in de scholen is natuurlijk bedoeld om kinderen propere gewoontes voor later aan te leren. Maar hopelijk zweren ook de ouders, grootouders en leerkrachten niet-duurzame en vervuilende verpakkingen zo veel mogelijk af.