1u29

Nieuwe uitkijkheuvel biedt wijds uitzicht op Schansheide

De gemeente Mol heeft er een mooi stukje wandelgebied bij. Dat bevindt zich in het zuidelijk deel van groeve Schansheide, de zogeheten ‘Surfput’. Die werd opengesteld voor het publiek. Sibelco en Natuurpunt Netebronnen hebben er een unieke uitkijkheuvel gemaakt. Daar krijgen wandelaars een wijds uitzicht over de zandgroeven, de zandveredelingsfabriek en het omliggende heidelandschap. Via een brug over de Witloop maakt dit nieuwe wandelpad een groene verbinding richting Sluis.

Het nieuwe wandelpad sluit perfect aan op het bestaande knooppuntennetwerk van de Provincie Antwerpen. Zo krijgt het nieuwe wandelpad twee nieuwe knooppunten: 38 nabij de ingang tot het gebied via het kanaal Dessel-Kwaadmechelen en 18 ter hoogte van de nieuwe voetgangersbrug over de Witloop. Door de nieuwe wandelverbinding kan je  vanaf de brug van Sas IV langs het meer wandelen richting de nieuwe uitkijkheuvel. Je moet dus niet langer voortdurend langs het kanaal wandelen. 

Wandelsuggesties
De dienst toerisme integreerde de nieuwe wandelverbinding met de uitkijkheuvel als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt in een suggestielus. Deze is 9,7 kilometer lang. Mogelijke vertrekplaatsen zijn Zilvermeer en parking Schansheide (kruising Wolfbos en Kanaalstraat).  Is een volledige wandellus te ver, maar wil je toch van de uitkijkheuvel en de prachtige omgeving genieten? Parkeer op de nieuwe parking binnen de poort aan Wolfbos. Deze geeft voortaan een rechtstreekse toegang tot het wandelgebied. 

Het gebied is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Je mag uitsluitend de voorziene paden betreden. Honden blijven aan de leiband. Zwerfvuil laat je niet achter. Fietsen is niet toegelaten. Zwemmen in de zandgroeve is strikt verboden.