23u07

Nieuwe toekomst voor CG Power Systems door Saoedische groep

Een jaar na het faillissement van CG Power Systems is er een nieuwe toekomst weggelegd voor transformatorenfabriek. De Saoedische industriële groep EIC (“Electrical Industries Company”) neemt de activa over, zoals machines, inventaris en technologie van CG Power System Belgium NV en CG Holdings uit Mechelen. Het nieuwe bedrijf zal ‘Pauwels Transformers N.V.’ heten en zich vestigen in de bestaande gebouwen aan de Antwerpsesteenweg. De heropstart gebeurt in fases.

Naam Pauwels blijft

CG kwam in slechte papieren terecht na een fraudeonderzoek bij de Indiase moedergroep. Dat leidde aanvankelijk tot technische werkloosheid, maar in februari vorig jaar werd het bedrijf failliet verklaard.

CG Power Systems werd in 2005 overgenomen door de Indiase CG-groep van de familie Pauwels en in 2010 veranderde de naam in CG. De merknaam Pauwels bleef echter wereldwijd erkend in de sector van de elektrische industrie en transmissie. Het nieuw opgerichte bedrijf in België zal daarom ‘Pauwels Transformers N.V.’ heten. EIC zal de activiteiten van productie en onderhoud van transformatoren en transmissie onderstations geleidelijk herstarten in Mechelen.