12u23

Motorrijder tegen de lamp na controles

En ook tijdens het voorbije weekend hield de lokale politie wodca-acties op verschillende locaties in Mechelen en Willebroek. Veel bestuurders liepen tegen de lamp maar een motorrijder maakte het wel erg bont. Hij verliet in Willebroek met zijn motorfiets de A12 en nam de afrit richting Dendermonde. Groot was de verbazing van de politie toen ze hem lieten stoppen.

Vrouw achterop motorfiets, gedronken en geen geldig rijbewijs

Immers, achterop de motorfiets zat een dame, gekleed in een kort jurkje en met hoge hakken. Buiten een valhelm droeg zij geen enkele veiligheidsuitrusting zoals een jas met lange mouwen, lange broek of overall, laarzen of bottines die de enkels bedekken en handschoenen. Zij krijgt een proces-verbaal.

Ook de bestuurder van de motorfiets had maar liefst 1,9 gram pro mille alcohol in zijn bloed, had zijn identiteitskaart en ook geen geldig rijbewijs op zak. Zijn rijbewijs om een bromfiets en geen motorfiets te besturen werd onmiddellijk ingetrokken. 

In totaal nam de Mechelse politie het afgelopen weekend 827 ademtests af. 36 bestuurders testten positief: 31 hadden er teveel gedronken, 4 wegens drugs in het verkeer en 1 wegens strafbare alcoholopname én drugs in het verkeer tegelijkertijd.