14u41

Michael Somers verhuist van AC Lyra naar Waalse Atletiekliga

Het hing al even in de lucht en het is nu ook officieel. Atleet Michael Somers laat z'n huidige club AC Lyra achter zich en zal komend seizoen uitkomen voor de Waalse Attletiekliga. Hij kondigde z'n vertrek net voor de zomer al aan maar verdedigde wel nog de clubkleuren van AC Lyra op enkele grote kampioenschappen zoals het BK, Nacht van de Atletiek en het EK. (foto: RCABW)

Met deze woorden neemt Somers afscheid: "Beste Lyrianen, met spijt in het hart neem ik afscheid van de club waar het voor mij begon. Ik verlaat de Vlaamse Atletiekliga, met als gevolg dat ik dus ook naar een nieuwe club op zoek moest gaan. Dit voelt als een stap die ik moet zetten om mijn carrière naar het volgende niveau te brengen. Jammer genoeg moet ik daarvoor deze mooie club verlaten."

"Dat doe ik niet zonder jullie allemaal heel erg te bedanken. Bedankt voor 10 jaren thuiskomen in Lier, waar ik mij altijd welkom heb gevoeld. Bedankt voor 10 jaren supporteren in de Crosscups, zelfs toen ik nog meer achteraan liep. Bedankt om in mij te geloven en mij te steunen in mijn sportieve plannen."

"Ik onthoud natuurlijk heel veel mooie momenten: Crosscup Relays, BK Estafetten, en natuurlijk “den Interclub”. Daar klopte het rood-witte hart altijd ietsje meer. Ik ben blij en fier dat na 10 jaar bij de club, de grote droom werkelijkheid werd dit jaar. Ook al loop ik niet meer in rood-wit, ik blijf fan vanop de eerste rij'"