1u50
De wereld vandaag
maandag 27 juni
17°C
0 km

Meerhout en Geel bekijken gezamenlijke werkplaats

Geel en Meerhout hebben verkennende gesprekken opgestart om samen een nieuwe werkplaats te bouwen. Zowel Geel als Meerhout zijn toe aan een nieuw gebouw voor de uitvoerende diensten. Die staan o.a. in voor het onderhoud aan het openbaar domein en de openbare gebouwen. De krachten bundelen zou voor de twee lokale besturen zowel op financieel als organisatorisch vlak een groot voordeel opleveren. De nieuwe werkplaats zou onderdak krijgen op de Tessenderloseweg in Geel, waar nu al de stedelijke werkplaats van lokaal bestuur Geel gevestigd is.

De bouw van de nieuwe werkplaats staat gepland voor 2025. Door asbestproblemen in een deel van de huidige Meerhoutse gemeentelijke werkplaatsen aan de Eindhoutsebaan, moeten de diensten noodgedwongen tijdelijk uitwijken naar een hal in de buurt. Aansluiten bij de projectplannen van de stad Geel zorgt ervoor dat het lokaal bestuur Meerhout ook een nieuwe en veilige accommodatie heeft voor de uitvoerende buitendiensten. 

Een gezamenlijke werkplaats zorgt er ook voor dat medewerkers materialen en voertuigen met een beter rendement kunnen inzetten op beide grondgebieden. Voor het gebruik van gespecialiseerd materiaal en voertuigen is er ook expertise nodig. Ook hier kunnen Geel en Meerhout elkaar aanvullen.