1u51

Mechelen geeft krachtig signaal tegen racisme

Het Mechels stadsbestuur wil een krachtig signaal geven tegen racisme. Omdat grote samenkomsten momenteel heel moeilijk zijn, lanceert ze een alternatieve campagne.

Aan het glazen huis op de Grote Markt komt een XL-antiracismeboodschap. De banner kan door de Mechelaars ook online gedownload worden om zelf als affiche te gebruiken. Elk Mechels gezin krijgt ook een gekleurde sticker met een paar voetjes op. Deze sticker kunnen ze vrijblijvend voor hun deur op de stoep kleven. “Op die manier komen we volledig coronaproof massaal op straat om heel openlijk nee te zeggen tegen racisme”, zegt schepen van preventie Abdrahman Labsir.

Meldpunt racisme

Een ander statement komt van jeugdhuis Rojm en jongerenwerking J@M. Zij gaan op hun domeinen muurschilderingen aanbrengen en springen zo mee op de kar om een creatief alternatief uit te werken.

Tenslotte wil Mechelen alle acties bundelen en online delen op een specialwebsite. Daarop komt o.a. een meldpunt racisme en discriminatie. De stad gaat ook in gesprek met haar inwoners en plaatselijke organisaties tijdens speciale webinars rond racisme.