3u10

Mechelen gaat stad meer verlichten in donkere dagen

Ook stad Mechelen geeft gehoor aan de solidariteitsoproep #zorgvoorlicht. Sinds gisteravond en voor de duur van de lockdown zal de Sint-Romboutstoren oplichten als een toorts. Tegelijk wordt alles in gereedheid gebracht om ook de eindejaarsverlichting versneld aan te steken.

Eerder dit jaar werden de 291 spots die de Sint-Romboutstoren uitlichten vervangen door ledverlichting. Een belangrijke vernieuwing op het vlak van duurzaamheid. Normaal wordt de toren tussen de 50-70% van de ledcapaciteit verlicht. Dat zorgt voor een feeërieke accentverlichting. Sinds gisteren zet Mechelen de leds op 100%. Daardoor zal de toren nog feller schitteren dan anders. 

De voorbije dagen werden met de leverancier afspraken gemaakt om ook de eindejaarsverlichting versneld aan te steken. Wat de komende dagen wordt opgebouwd, zal stelselmatig meteen ook gaan branden. Zo zien de Mechelaars het project groeien. Tussen 2 en 7 november zullen alle straten in de binnenstad opgebouwd zijn. Het verlichten van de gebouwen start op 4 november en zal tegen Wapenstilstand klaar zijn.

Intussen roept de stad via sociale media haar inwoners ook op. Steek elke avond tussen 18 en 22u een lichtje aan achter je raam, in je tuin of op je terras #2800tegencorona #2800love

(Bron: Stad Mechelen)